Vrouwen in de motorsport: Hannah Maloof

Hannah heeft geprofiteerd van haar vader’s meer dan 35 jaar motorbouw, race- en stuntrijervaring en kennis, en geloof me, de appel is niet ver van de boom gevallen.

“Ik ben hierin geboren”, zegt Hannah Maloof. “Het is een best grappig verhaal. De dag dat mijn ouders het ziekenhuis konden verlaten nadat ik geboren was, zijn we nooit thuis gekomen. We kwamen als eerste naar de raceautowinkel. De eerste plaats waar ik ooit ging was de winkel. Ik ben hier sinds de eerste dag en heb aan de zijde van mijn vader gestaan ​​om alles te leren wat ik maar kon. Er zijn foto’s van mij, nog geen jaar oud en ik zit op de machinekamertafel met een zuiger in de ene hand en een tang in de andere en ik heb een koekje op tafel.”

Hannah is duidelijk haar hele leven ingebakken in de motorbouw en race-levensstijl, dus toen haar werd gevraagd of ze ooit andere interesses had of dat iets haar ooit van deze industrie zou hebben weggehaald, zei ze gelukkig van niet.

“Al mijn interesses zijn hier altijd geweest”, zegt ze. “Ik ben er zo in geïnvesteerd. Ik hou er alles van. Daarom ben ik er in de loop der jaren andere dingen aan toe gaan voegen, zoals racen en stunts doen. Ik begon met precisierijden en stunts en al dat soort dingen toen ik 13 was. Alles is altijd autogerelateerd geweest.”

Sammy(links) bouwt al meer dan 35 jaar motoren en heeft Hannah(rechts) alles geleerd wat hij weet.

Hannah’s fort van alles wat met auto’s en motoren te maken heeft, is altijd Maloof Racing Engines geweest. De winkel heeft in de loop der jaren een beetje van alles gedaan, maar richt zich voornamelijk op binnenlandse V8-motorplatforms.

“Mijn vader heeft de winkel al meer dan 35 jaar en we houden van alle muscle cars”, zegt Maloof. “We bouwen Ford, Chevy, Chrysler, Mopar en alles daartussenin. We slepen ook auto’s, boten, racetrucks – een heleboel dingen. We houden het vooral bij de old-school automotoren en old-school brandstofinjectie.”

Wat betreft Hannah’s eigen rol in de winkel, ze doet ook een beetje van alles, maar vindt het het leukst om aan motoren te werken.

“Ik help veel met het bouwen van motoren en doe al het voorbereidende werk daarvoor”, zegt ze. “Ik haal alle motoren uit elkaar, maak ze schoon, bereid ze voor en ik werk ook aan klantenauto’s. Natuurlijk doe ik dit allemaal met mijn vader en mijn zussen. Het is een familiebedrijf. Het is alleen wij hier. We hebben geen medewerkers. We doen al het werk aan de motoren en de auto’s – alles.

“Wat ik het leukste vind aan dit alles, zijn de details die erin zitten. Ik ben een zeer gedetailleerd persoon. Ik hou van de details en de precisie. Er komt zoveel kijken bij het bouwen van motoren. Er zijn alle berekeningen die je moet maken en de controles en spelingen, en je moet ervoor zorgen dat alles perfect is en alles super schoon is. Dat is hoe we het doen. Alles moet superschoon, overzichtelijk en georganiseerd zijn.”

Het bouwen van motoren met een hoog vermogen kan heel leuk zijn, maar verwar het niet. Het is ook veel werk, en een deel ervan is niet altijd leuk. Hannah heeft echter alle ins en outs rechtstreeks van haar vader Sammy kunnen leren.

“Ik leer elke dag iets nieuws”, geeft ze toe. “Het beste advies van mijn vader is echter altijd geweest om grondig te zijn en ervoor te zorgen dat je alles met perfectie doet. Je doet nooit iets half. Je gaat er helemaal voor en je zorgt ervoor dat het perfect wordt gedaan. Dat werkt door in elk aspect van alles wat ik doe. Als ik onderdelen schoonmaak, moet het eruit zien alsof het uit de doos komt en als ik klaar ben met schoonmaken is het gloednieuw. Ik zorg ervoor dat ik alles grondig doe.”

Die grondigheid komt door in Hannah’s werk, en als het gaat om haar eigen motoren en auto’s, zegt ze dat ze een aantal topplatforms heeft, maar Chevy regeert oppermachtig.

“Ik ben meer voorstander van Chevrolet-motoren dan van alle andere, maar ik hou ook van Mopar”, zegt ze. “Ik rijd dagelijks in een Mopar, maar ik race met Chevrolet. Ik hou van alle soorten motoren, dus het is moeilijk te zeggen of de ene boven de andere uitstijgt. We hebben een aantal hele, hele goede motoren gebouwd.”

En over echt goede motoren gesproken, de familie Maloof houdt van racen, en Hannah heeft de afgelopen jaren achter het stuur gezeten van een bracket-auto.

“Mijn raceauto is een Nova uit ’68 en ik heb hem als roller gekregen van een klant van mij”, zegt ze. “De auto is gebouwd in Oregon. Ik begon deze in 2019 te racen. Ik sleep hem in de kwart mijl. Het is zo’n goede auto. Ik hou echt van de manier waarop deze is gebouwd. We hebben er een big block Chevy-motor voor gebouwd en alles opgezet. Deze auto is zo consistent als maar kan.

“Hij heeft waarschijnlijk ongeveer 950 pk. We stoppen er al het goede in. Ik race met deze auto, dus we hebben het in de hoge negens, lage achten, ergens daar in de buurt. ”

Zoals elke motorbouwer en racer is Hannah niet tevreden met het handhaven van de status-quo. Ze heeft grote plannen voor haar race in de nabije toekomst.

“Met deze auto wil ik er niet veel aan veranderen, omdat het zo’n consistente auto is”, zegt ze. “Ik zou dit soort willen houden zoals het is, maar ik wil uiteindelijk sneller gaan en hogerop komen. Ik wil ook andere racen gaan doen, zoals racen op de weg en off-road racen. Ik vind het ook leuk om al die dingen te doen.”

Als snel naar beneden gaan over de dragstrip niet opwindend genoeg was, is Hannah ook een behoorlijke stuntrijder geworden, opnieuw, onder de voogdij van haar vader Sammy, die zelf al heel lang een Hollywood-stuntrijder is.

“Ik rij al heel lang, bijna mijn hele leven”, zegt Maloof. “Ik herinner me dat een van de eerste auto’s die ik reed een huurauto was die we hadden. Het was een Mazda Miata. Dat was toen ik zeven of acht was. Vandaag hebben we een stuntauto – een ’67 Camaro. Dat is de auto waarin mijn vader me heeft opgeleid. We hebben het ingesteld voor stunts. We maken er stuntshows mee en ook mensen komen naar ons toe om stunts te leren in deze auto.

“Ik heb alles voor onze winkel geleerd terwijl mijn vader me dingen liet zien als 180’s, 360’s, omgekeerde 180’s en al dat soort dingen. De manier waarop hij me trainde was naar mijn mening de beste, omdat het met perfectie en grondigheid was. We zetten kegels voor de deur en maakten de straat nat en ik ging daarheen en hij zou zeggen: ‘Geef me een 90 tot aan de kegel. Ik wil die kegel in het midden van je deur.’ Ik zou daarbuiten moeten zijn tot ik er vijf op een rij precies hetzelfde had. Als ik het verknalde, moest ik opnieuw beginnen en het helemaal opnieuw doen.

“Toen ik een 90 aan de rechterkant onder de knie had, moest ik het aan de linkerkant doen. Toen vorderde het naar een 180 en vervolgens een 360 en het bleef maar stijgen. Ik ben dankbaar dat ik het op die manier heb geleerd, want het was niet alleen: ‘Ik kan het, maar ik kan het maar één keer.’ Ik kan het 10 keer doen als je het nodig hebt. Dat hielp echt toen ik het deed voor shows, films en commercials.”

Met nog vele jaren voor de boeg, heeft Hannah al meer gedaan dan de meesten in hun leven zullen doen, en ze stopt nog niet. Als vrouw in een door mannen gedomineerde auto-industrie is ze zelfs gedwongen nog harder te werken.

“Mijn ouders hebben me altijd geleerd om geen aandacht te schenken aan wat mensen zullen zeggen”, zegt ze. “Ik veeg dingen af. Mijn vader zet die toon een beetje. Ik realiseer me dat er niet veel vrouwen zijn in stunts of racen of vooral motorbouw… maar ik heb niets om te bewijzen. Mijn handen worden aan het werk gezet. Er is eelt en snijwonden en geen superlange vingernagels of iets dergelijks.”

Het is geweldig om te zien hoe jonge mensen van elk geslacht meer betrokken raken bij deze industrie en een passie voor auto’s en motoren laten zien zoals Hannah heeft. Ze doet wat ze kan om anderen te laten waarderen wat deze branche te bieden heeft.

“Mijn grootste advies is om erachter te komen wat je passie is”, merkt Maloof op. “Ontdek waar je gepassioneerd over bent en wat je elke dag zou kunnen doen en gelukkig zou kunnen zijn. Zoek ook een mentor. Zoek iemand die precies doet wat jij wilt doen. Mijn vader is mijn mentor en dit is zijn levensonderhoud. Hij eet, ademt, drinkt en slaapt. Ik volg alles wat hij zegt, want hij is ermee beproefd en strijd bewezen. Dat is wat mentoren zijn. Ze zijn er om je te trainen en ze zijn er om je op te voeden en te helpen.

“Van daaruit leer je alles wat je kunt leren, zelfs als je begint door gewoon een zaklamp vast te houden, want zo beginnen we allemaal. Iedereen begint klein en dat is de basis. Die goede basis wil je hebben.”

Een passie hebben voor wat je doet is cruciaal, zeker in deze branche. Iedereen die geen passie heeft voor wat ze doen, betekent dat ze het alleen voor het geld of de roem doen, en dat is niet hoe je meer mensen bij de motorbouw kunt betrekken.

“De grootste strijd is om mensen eraan te houden en er de passie voor te hebben, vooral als het gaat om het bouwen van motoren en auto’s en dragracen en stunts, omdat het heel gevaarlijke dingen kunnen zijn”, benadrukt ze. “Als je iemands motor aan het bouwen bent en je hebt er geen passie voor, of je bent er gewoon mee bezig, of je hoofd zit er niet helemaal in, dan zou je je coureur mogelijk in gevaar kunnen brengen. . Dit is heel serieus spul. Ik heb het gevoel dat het je passie moet zijn.”

Wat Hannah betreft, ze is altijd op zoek om zichzelf te verbeteren, of het nu gaat om indrukwekkendere stunts, sneller racen of meer pk’s opbouwen. Alles wat ze doet, is zichzelf positioneren om verder te profiteren van wat deze branche te bieden heeft.

Plaats een reactie