Hoe Roger Penske’s aandacht voor detail afstraalt op NHRA-kampioen Ron Capps

 • De NHRA Camping World Drag Racing Series is dit weekend in Sonoma, Californië voor de tweede etappe van de beroemde Western Swing.
 • auto week insider Ron Capps, de nieuwste coureur/eigenaar in de Funny Car divisie is halverwege zijn eerste seizoen bij het nieuwe team.
 • Capps, de kampioen van 2016 en 2021, wordt derde in het puntenkampioenschap in zijn strijd voor een derde NHRA Funny Car-titel.

  Eens kijken, het is halverwege het NHRA Camping World Drag Racing-seizoen. Als Ron Capps de teameigenaar, als ik een tussentijds cijfer zou uitdelen, zou ik Ron Capps de coureur een ‘B’ geven.

  Funny Car is zo moeilijk op dit moment. Bij Phoenix liet ik het eigendomsgedeelte in mijn gedachten betrokken raken bij het bestuurdersgedeelte. Ik heb andere chauffeurs/eigenaren over hetzelfde horen praten. Ik liet dat in mijn hoofd komen en ik denk dat het ons de race heeft gekost. We hadden dat weekend de auto om alles te winnen. Het is een paar keer gebeurd.

  Ron Capps heeft een droomstart van zijn eerste seizoen als teameigenaar/coureur.

  NHRA/Nationale Dragster

  Iemand een ‘A’ geven in een Funny Car-divisie is nogal stout, vanwege de concurrentie die iedereen doet. Een ‘B’ is een redelijk goed cijfer. Als ik Ron de eigenaar was – wat ik ben – en Ron de chauffeur mijn gehuurde chauffeur was – wat hij is – zou ik heel blij zijn met die chauffeur en hem een ​​’B’ geven.

  Als Ron, de chauffeur, Ron de nieuwe eigenaar een cijfer voor het midden van het seizoen zou geven, zou ik zeggen dat het ook best goed zou zijn.

  Om te kunnen zeggen dat we de winnaarskring al twee keer hebben bezocht, is natuurlijk iets waar je in het eerste jaar van droomt van een eigenaar. Mijn vriend, Antron Brown – hij is ook een eerstejaars bestuurder / eigenaar – en hij kan op dit moment geen geluk kopen.

  Toen ik voor het eerst als eigenaar ging zitten, dacht ik oké, in het ergste geval worstelen we hier en daar, toch. Je kwalificeert je hopelijk voor elke race, maar je probeert aan het worstcasescenario te denken en rekent er niet op dat er racewinst binnenkomt en dat soort dingen. Dus om die eerste overwinning te behalen, is dat natuurlijk de aap van de rug. En dan de tweede overwinning behalen, derde worden in de punten, en binnen korte afstand zijn met nog vijf races te gaan om de punten voorsprong te pakken voor de Countdown Playoffs – daar droom je van aan het begin van het seizoen.

  Ik moet toegeven dat het leuk is om de pits in te lopen, de rock-‘n-roll te horen spelen op de stereo. De jongens zijn los en hebben het naar hun zin. En dat vertaalt zich gewoon in goed karma. Je kunt zien dat ze genieten van wat ze doen en de auto laat het zien – hij gaat gewoon naar buiten en sleept kont.

  Dus de eigenaarskant van mij is erg blij.

  De Penske, Prudhomme-factor

  101e Indianapolis 500

  Roger Penske

  Jamie SquireGetty Images

  Over eigenaren gesproken, wat dacht je van Roger Penske. Ook al was het de pandemie toen hij een paar jaar geleden de Indianapolis Motor Speedway kocht, en de tribunes leeg waren en hij daar aan het vegen was. Er waren video’s van enkele van zijn mensen op de tribunes die dingen oppikten en bewegwijzering verplaatsten.

  Dat is het soort eigenaar dat ik wil zijn.

  Toen ik voor Don Prudhomme reed, heb ik altijd zijn proces als teameigenaar bewonderd en dat probeer ik altijd na te streven. Hij emuleerde Roger Penskes en Rick Hendrick en dat soort mensen.

  Ik kan je vertellen dat wanneer ik voor Don Prudhomme reed, hij elke ochtend op het circuit was. Als de scooters niet rechtop stonden, ging hij naar buiten om ze recht te zetten. Hij was zo, en ik merk dat ik dat vaak doe. Don kreeg dat van Roger Penske.

  En je hoefde alleen maar een Roger Penske-gastvrijheidstent binnen te lopen bij een IndyCar-race. En het was onberispelijk. Scooters staan ​​recht op een rij. Er was geen plant of een nepplant die niet op de juiste plaats stond – dat soort kleine dingen.

  Ik merkte op.

  Magie laten gebeuren

  Deze week was ik op een NAPA Expo-evenement in Las Vegas, en tv-racenanalist Rutledge Wood presenteerde een segment. Ik moest een soort David Copperfield zijn – zijn helper – en ik heb per ongeluk een Harley Davidson laten verdwijnen.

  Toen liet ik een Mustang verdwijnen.

  En toen hadden ze een van NAPA NASCAR-chauffeur Chase Elliott’s vrachtwagens uit een NAPA-commercial. En ik heb het laten verdwijnen. Maar in plaats daarvan sprong Chase eruit. Dus ik kreeg toen applaus. Ja, het is altijd cool om mijn NAPA-teamgenoten tegen te komen.

  Zelfs als er een beetje magie voor nodig is.

  Deze inhoud wordt geïmporteerd van Twitter. Mogelijk kunt u dezelfde inhoud in een ander formaat vinden, of u kunt meer informatie vinden op hun website.

  Opmerking van de uitgever: Ron Capps, 57, is een tweevoudig en verdedigend NHRA Funny Car-kampioen, oorspronkelijk afkomstig uit San Luis Obispo, Californië, nu woonachtig in Carlsbad. Dit jaar vervult de bestuurder van de NAPA Toyota Supra Funny Car een levenslange droom om zijn eigen team te bezitten, terwijl hij overstapt van Don Schumacher Racing naar Ron Capps Motorsports. Hij staat derde in het Funny Car-klassement en heeft twee overwinningen behaald na 11 van de 22 races. Capps zal verhuren auto week lezers in de touwen met columns over zijn overgang naar eigenaar/chauffeur gedurende het NHRA Camping World Drag Racing-seizoen 2022.

  Deze inhoud is gemaakt en onderhouden door een derde partij en geïmporteerd op deze pagina om gebruikers te helpen hun e-mailadressen te verstrekken. Mogelijk vindt u meer informatie over deze en soortgelijke inhoud op piano.io

Plaats een reactie