Daniel Suárez over zijn droom van NASCAR in Mexico, zijn relatie met Max Verstappen en meer: ​​12 vragen

Elke week, de atletische stelt dezelfde 12 vragen aan een andere coureur. Volgende: Daniel Suárez van Trackhouse Racing, die vorige maand zijn eerste NASCAR Cup Series-race won op Sonoma Raceway.

1. Wat vind je van mensen die achterover leunen in vliegtuigen?

Ik heb er geen probleem mee, want ik doe het altijd. Ik ben het soort man waarbij ik mijn stoel achterover leun, zelfs voordat we vertrekken en dan komen ze naar me toe om hem naar achteren (omhoog) te schuiven. Als ze dan gaan zitten en we op het punt staan ​​te vertrekken, leg ik het terug zodat het comfortabeler is. Ik ben degene die pijn heeft, dus daar kan ik niet echt over klagen.

2. Hoe vaak word je herkend in de supermarkt?

Ik ga niet altijd naar de supermarkt. Maar waarschijnlijk 20 of 30 procent van de tijd. Als ik drie of vier keer per maand naar een supermarkt ga, waarschijnlijk één keer.

Nou, jullie koken altijd lekker, zo lijkt het.

Julia (Piquet, zijn oude vriendin) wel. Ik ben niet zo’n goede kok.

Je eet gewoon het eten.

Ik ben het eten aan het eten. Zij is degene die de geweldige dingen kookt.

3. Hoe goed bent u op een schaal van één tot tien in het tijdig beantwoorden van sms-berichten?

Ik zeg een negen. Ik wacht nooit dagen. Ik probeer het zo snel mogelijk te doen. Tenzij ik het erg druk heb met dingen doen. Maar voor het grootste deel is het dezelfde dag.

Hoe doe je dat? Veel jongens zeggen: “Oh, ik kan het niet. Ik ben er verschrikkelijk in.”

Voor mij is het een beetje respect. Tenzij het iets is dat geen reactie vereist. Ik ben dol op emoji’s, dus soms doe ik gewoon een duim omhoog. Maar als het een reactie vereist, doe ik het vrij snel.

4. Wat is de beste manier om uit een gesprek te komen met iemand die niet stopt met praten?

Ik zeg alleen dat ik geen Engels spreek. (Lacht) En ik ga gewoon verder en haal de freak daar weg.

Man, dat kan vervelend zijn. Ik worstel met die momenten. Want voor mij is het heel moeilijk om mezelf voor te doen met mijn gezicht. Als ik iets niet leuk vind of ik voel me niet op mijn gemak om iets te doen, dan kun je dat zien. Je zult het kunnen vertellen.

Je bent geen goede leugenaar.

Nee nee. Ik ben geen goede leugenaar. Ik vertel je de dingen zoals ze zijn.


‘Meneer, we zijn nog steeds op het asfalt. Zet je stoel alsjeblieft weer omhoog.” (Christopher Hanewinckel / USA Today)

5. Als je maar één vorm van sociale media zou kunnen kiezen om de rest te gebruiken, welke zou dat dan zijn?

Ik ben dol op Instagram. Ik hou van de foto’s. Ik vind het leuk om auto dingen te zien. Ik gebruik veel van de hashtags voor dingen waar ik gepassioneerd over ben. Dus het is leuk.

6. Welk advies zou je iemand geven die moeite heeft om over een gemaakte fout heen te komen?

Welnu, ik geloof dat fouten uiterst noodzakelijk zijn om succesvol te kunnen zijn in wat je ook wilt doen. (Of) dat is racen, voetbal, volleybal, wat dat ook mag zijn, je gaat op andere manieren fouten maken. Zie dat niet als iets slechts; zie dat als onderdeel van het proces. Ik geloof niet dat iemand daar perfect is geweest vanaf het begin. Er zijn mislukkingen en fouten nodig om groots te worden. Het maakt dus deel uit van het proces. Vertrouw gewoon op het proces.

7. Dit is een wildcardvraag waarbij ik het voor elke bestuurder door elkaar haal. Jij en Max Verstappen zijn aan het daten met zussen (Julia en Kelly Piquet). Ik zag je bij de F1-race in Miami. Hoe was je relatie met Max? Praat je wel eens met hem? Heb je de kans gekregen om te gaan zitten en te kletsen?

Ja, we hebben elkaar veel beter leren kennen tijdens de race in Miami. Hij is een geweldige kerel. Hij is erg succesvol geweest en hij is erg slim. Vooral voor zijn leeftijd is hij extreem slim, erg gefocust, erg rustig. Wat mij niet verbaast. Ik bedoel, hij zit al een jaar of zeven in de Formule 1. En dat laat hij zien. Hij laat zien hoe volwassen, slim en kalm hij is. Hij is heel gemakkelijk in de omgang, alsof je met elke andere coureur in de Truck Series praat. Zeer gemakkelijke kerel. Ik heb veel respect voor hem.

Dus kon je praten over je verschillende series en al dat soort dingen? Zoals de verschillen en overeenkomsten tussen NASCAR en F1?

Ja, daar hebben we het eigenlijk best veel over gehad. En geloof het of niet, zelfs voordat hij van mij wist, volgt hij NASCAR. Hij geniet ervan, en hij vindt het heel gek en heel leuk om naar te kijken. Dus nu volgt hij wat meer, met wat meer aandacht voor de 99 (de auto van Suárez). Het is leuk (om te zien) hij doet alles wat hij doet in de Formule 1 en omdat hij zeer, zeer succesvol is, doe ik mijn ding in NASCAR en af ​​en toe, misschien buiten het seizoen, kunnen we samenkomen en een beetje plezier hebben buiten racen.

8. Als iemand je schaamteloos vernielde om een ​​race te winnen, zou je dan hun viering onderbreken?

Nee, dat zou ik niet. Nou, het is moeilijk te zeggen. Ik zeg nee, want ik ben erg cool op dit moment. Misschien zal het in de hitte van het moment anders zijn.

Maar ik ben het soort persoon dat ik nooit dingen vergeet. Ik herinner me nog mensen die me hebben verplaatst van 10 jaar geleden. Ik heb een heel slecht geheugen, maar als het op racen aankomt, herinner ik me alles. Ik heb het gevoel dat mensen meestal tegen je racen zoals jij tegen hen racet. Dus als iemand me beweegt voor de overwinning in wat ik denk dat een vuile zet is, zullen er een paar komen.

Daniel Suárez


De favoriete NASCAR-coureur van Max Verstappen behaalde in juni zijn eerste overwinning in de Cup Series in Sonoma. (Stan Szeto/VS vandaag)

9. Welke film denk je dat je het afgelopen jaar het vaakst hebt gezien?

Ik heb “Fast & Furious” vorige week een paar keer bekeken omdat het op tv was. Dus misschien een van die.

Dat is grappig, want je bent niet de eerste die dat dit jaar zegt. Omdat het lijkt alsof ze altijd op tv zijn.

Ze zijn altijd op tv! Ik weet niet meer welke zender het was, maar het was op vrijdag op tv en toen keek ik de volgende dag naar hetzelfde kanaal en het was weer op tv, dus ik keek het nog een keer.

10. Als u over vijf jaar aan NASCAR denkt, waar bent u dan het meest optimistisch over en waar maakt u zich het meest zorgen over?

Eerlijk gezegd is er niet één ding dat me het meest zorgen baart. Ik heb het gevoel dat NASCAR een geweldige richting uitgaat. Als je nu naar NASCAR kijkt en NASCAR ziet waar het waarschijnlijk drie of vier jaar geleden was, heb ik het gevoel dat we zeker in de goede richting gaan.

Een van de dingen die me het meest opwinden is, eerlijk gezegd, de kans hebben om misschien internationaal te gaan. Het zou voor mij een droom zijn om in mijn land (Mexico) en misschien in Canada te racen. Dit zijn twee geweldige landen die we naast de deur hebben. Dat wordt heel, heel bijzonder. Ik heb daar nog nooit op dit niveau geracet voor al mijn mensen. Het komt het dichtst in de buurt van Californië of Texas of dergelijke plaatsen, maar nooit in het bijzijn van alle mensen die me hebben zien groeien in de NASCAR Mexico Series en dat soort dingen. Dus dat zal geweldig zijn om internationaal te gaan.

11. Een magische geest verschijnt en biedt je de kans om terug te gaan naar het begin van je racecarrière en helemaal opnieuw te beginnen. Maar het voordeel is dat je alle kennis en ervaring die je nu hebt, behoudt. Dus accepteer je dit aanbod om terug te gaan of blijf je gewoon waar je bent?

Ik zou teruggaan, man. Weet je, ik kom niet uit een racefamilie. Ik zou zeggen dat ik 80 procent van de dingen die ik weet zelf heb geleerd, gewoon door fouten te maken en zelf te slijpen en te begrijpen. Mijn vader, hij is geen autocoureur. Hij heeft een restauratiewerkplaats, dus hij heeft me veel geleerd. Maar als hij gaat racen, is het moeilijk voor hem om me veel te leren omdat hij niet veel weet.

Ik zeg dit de hele tijd tegen Julia: als we op een dag een kind krijgen en het gebeurt dat hij of zij geïnteresseerd is in racen, zal het heel cool voor me zijn om hem of haar alle ervaringen te vertellen die ik in mijn leven heb gehad . Vanwege veel van deze ervaringen heb ik ze op de harde manier moeten leren. Als ik terug kon gaan – niet te ver, slechts vijf jaar terug – met de ervaring die ik vandaag heb, zou het heel anders zijn.

12. Elke week vraag ik een chauffeur om mij een vraag te stellen voor de volgende persoon. De laatste was met Martin Truex Jr. en hij wil weten over je eerste overwinning – niet alleen hoe het voelde, maar hij vroeg zich af of het je veranderd had. En zo niet, waarom niet?

Ik heb het gevoel dat het me een beetje heeft veranderd. Ik ben het soort coureur waar ik altijd veel vertrouwen in mezelf heb gehad. Ik heb mezelf altijd vertrouwd. Dat is zo’n beetje de basis van alles, gewoon het vertrouwen hebben dat je het kunt. Maar het is één ding om zelf te weten dat je races kunt winnen. Het is iets anders voor iedereen om te weten dat je een winnaar bent en dat je het al hebt gedaan.

En eerlijk gezegd voel ik me lichter. Ik heb het gevoel dat er een enorme last van mijn schouders is gevallen en nu hoef ik niet te bewijzen dat ik het kan. Ik weet dat ik het kan en dat weet iedereen. Nu hoeven we alleen maar naar buiten te gaan en het te herhalen. Dus het heeft me niet veranderd, maar het voelt gewoon zoveel beter, als een enorme opluchting van mijn schouders.

Het volgende interview dat ik doe is met Denny Hamlin. Heb je een vraag die ik aan Denny kan stellen?

Ik ken Denny heel goed als teamgenoot (bij Joe Gibbs Racing). En ik ben erg benieuwd hoe hij zijn tijd weet te verdelen tussen autocoureur zijn voor Joe Gibbs Racing en eigenaar zijn bij 23XI.

Ik merk dat ik een autocoureur ben, ik heb doordeweeks soms niet veel tijd. En heel vaak denk ik bij mezelf: “Man, ik vraag me af hoe hij het doet, want hij moet twee rollen spelen.” Ik vraag me gewoon af hoe hij al zijn tijd heeft volgehouden en of hij denkt dat 23XI misschien een beetje tijd heeft gestoken in het racen – of misschien niet. Ik weet het niet. Misschien leert hij van het ene dat hij met het andere kan delen.

Ik weet niet hoe hij erin slaagt om beide te laten werken en iedereen blij te maken, want je moet niet alleen je sponsors blij maken voor wie je rijdt, maar ook je sponsors met wie je een partnership hebt bij 23XI. Dus hoe is hij erin geslaagd om al deze dingen tegelijkertijd te doen?

(Bovenste foto van Suárez en zijn vriendin, Julia Piquet: Stan Szeto/USA Today)

.

Plaats een reactie