Albon ‘vrijwel weer normaal’ na Silverstone-crash – zoals hij bevestigt dat het updatepakket van Williams ’te redden’ is

Alex Albon heeft zijn fans laten weten dat hij zich fit voelt voor de komende Grand Prix van Oostenrijk, na een paar angstaanjagende crashes voor de Thaise coureur en Zhou Guanyu afgelopen weekend op Silverstone – waarbij Albon ook bevestigt dat Williams’ uitgebreide upgradepakket voor de Britse Grand Prix was “te redden”.

Vanaf P16 op Silverstone in de verbeterde Williams – teamgenoot Nicholas Latifi die de niet-geüpdatete auto P10 had gekwalificeerd – maakte Albon contact met Sebastian Vettel op de vlucht naar bocht 1, waardoor zijn Williams ronddraaide en de Alpine van Esteban Ocon en AlphaTauri’s verzamelde Yuki Tsunoda.

Hoewel het visueel gezien de crash van Zhou was die het meest dramatisch was, toen de auto van de Chinese bestuurder tegen de vangrails sloeg, was het Albon die voor voorzorg naar het ziekenhuis werd gebracht, aangezien Zhou en George Russell door het medisch centrum alles vrij kregen. Maar tijdens een interview op de website van Williams op woensdag, bevestigde Albon – die zondagavond uit het ziekenhuis werd ontslagen – dat hij weer fit was en zich voorbereidde op Oostenrijk.

TREAMYNE: Waarom Sainz, Leclerc en Hamilton het allemaal verdienden om te zegevieren in de Britse Grand Prix

“Ik ben blij te kunnen zeggen dat ik me goed voel na alles wat er op Silverstone is gebeurd!” hij zei. “Ik heb een paar vrij ontspannende dagen gehad en die tijd heb ik gebruikt om te herstellen; Ik zit vandaag in de simulator en wil gewoon mijn oog laten vallen op Oostenrijk.

“Het is duidelijk dat Silverstone niet helemaal ging zoals gepland. Het gebeurde allemaal zo snel. Ik zag pas echt wat er met de crash gebeurde toen ik de herhalingen terugkeek. Maar het was maar een van die dingen. Het goede ding is dat het lijkt alsof ons aero-pakket te redden is. De jongens werken nu duidelijk heel hard om dat in orde te krijgen en klaar te maken voor Oostenrijk.”

2022 Britse Grand Prix: bekijk alle hoeken van een crash met meerdere auto’s bij de start van de race op Silverstone

Albon vertelde ook hoe hij de race had kunnen volgen vanuit zijn bed in het Coventry Hospital, terwijl hij opnieuw bevestigde dat hij geen nadelige gevolgen had van de crash – hoewel hij toegaf dat de effecten op zijn lichaam meer waren dan hij had gedaan. verwacht.

“Van mijn kant voel ik me redelijk normaal. Ik doe het wat rustiger aan met Patrick, mijn prestatiecoach, en zorg ervoor dat ik vrijdag weer topfit ben”, aldus Albon. “Het kan natuurlijk behoorlijk dramatisch klinken als mensen naar het ziekenhuis gaan. Maar om iedereen gerust te stellen, ging ik gewoon voor voorzorgscontroles. Het is eigenlijk de standaardprocedure. Ze hebben de beste mensen die in de Formule 1 werken, dus ik werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

BEYOND THE GRID: David Richards over zijn tijd bij BAR – en hoe dichtbij hij kwam om Prodrive naar de F1 te brengen

“Ik voelde me een beetje ongemakkelijk en de crash voelde groter dan het in werkelijkheid was. Op mijn lichaam voelde het als een grotere crash dan ik had verwacht. Natuurlijk was het niet ideaal, maar het waren uiteindelijk maar een paar stoten en blauwe plekken. Er was helemaal niets belangrijks, dus uiteindelijk was het allemaal goed… Ik speelde Sudoku in het ziekenhuisbed met Lily, mijn vriendin, en ik keek ook naar de race op mijn telefoon!”


Williams heeft het in het verleden goed gedaan in Oostenrijk, maar miste vorig jaar nipt punten met George Russell als 11e

Met zijn ogen nu gericht op de Grand Prix van Oostenrijk dit weekend – met de terugkeer van het Sprint-formaat voor de eerste keer sinds Imola – zei Albon dat het waarschijnlijk een waardevol leerweekend voor Williams zou worden, nadat het team er niet in was geslaagd de gegevens te vergroten die ze zouden hebben genoten van een onderbroken Silverstone-weekend.

“We kijken nu vooruit naar Oostenrijk. Omdat ik Red Bull-coureur ben geweest, is het een plek die ik goed ken”, aldus Albon. “Op papier denk ik dat het een circuit is waar Williams het in het verleden behoorlijk goed op heeft gedaan. George [Russell] Ik heb daar vorig jaar een aantal zeer goede kwalificatiesessies gehad en nogmaals, op papier denk ik dat het iets meer bij onze auto zal passen dan op andere circuits.

LEES MEER: Hamilton ‘zou de Britse GP hebben gewonnen’ zonder Safety Car, zegt Wolff, omdat hij een ‘moeilijk’ Oostenrijks weekend verwacht

“De Red Bull Ring is een geweldige plek om het upgradepakket uit te testen. Het heeft een goede mix van lage en snelle bochten, wat onze afstelling belangrijk maakt, vooral omdat er zo weinig bochten zijn om goed te doen.

“Je zoekt honderdsten rond dit circuit, meer dan tienden, dus als we dit weekend in de marge kunnen zijn, denk ik dat we een goede race tegemoet gaan. Ik ben opgewonden om daar weer te racen en we hebben ook een bandentest de week na de Grand Prix, wat goed voor ons zal zijn – opnieuw, meer kilometers en meer hardlopen op het aero-pakket. ”

Plaats een reactie